Wat dragen mannen bij het fietsen?

Fietser drinkt uit bidon

Er zijn veel opties en mogelijkheden in wielerkleding. Hieronder een opsomming van bib shorts, jassen, broeken, basislagen en fietstruien. Zodat je een goede keuze kan maken bij het aanschaffen van wielerkleding.

Bib shorts

Wielershorts worden steeds populairder bij fietsers en wielrenners in vergelijking met wielershorts, omdat er geen tailleband is die de ademhaling kan beperken. In een rijpositie met weinig aerodynamica helpen fietsbroeken om de broek omhoog te houden. Shorts zonder bib worden tijdens het rijden over het algemeen naar beneden gelaten en stellen de onderrug bloot. Wielrenbroeken zijn het symbool geworden van recreatieve fietsers die graag rijden in een nauwsluitend compressiemateriaal dat de beste prestaties garandeert. Bekende merken zijn Shimano, Specialized, Castelli en Acelera.

Jassen

Er zijn gemengde situaties die je tijdens je rijavonturen waarschijnlijk zult tegenkomen en daarom kan één ding niet alle mogelijkheden dekken. Een fietsjack van goede kwaliteit moet comfortabel om je lichaam zitten, want het laat geen ruimte voor de wind om binnen te komen. Er is een ruime keuze aan softshell en hardshell fietsjacks die je beschermen tegen wind, regen en sneeuw. Truien zijn gemaakt van waterdichte en winddichte materialen die je niet alleen droog en warm houden, maar ook je algehele uitstraling verbeteren.

Broek

Fietsbroeken zijn doelbewust ontworpen met de behoeften en het comfort van de fietser in gedachten. Een gevoerde fietsbroek is niet alleen voor wielrenners, maar ook recreatieve fietsers kunnen er hun voordeel mee doen. Ze zijn gemaakt van elastisch materiaal met een hoge kwaliteit zeem. De fietsbroek vermindert drukpunten, vermindert trillingen en stoten van de weg en voorkomt schuren.

Basislagen

Basislagen zijn de belangrijkste kledingstukken voor fietsers. Een goede huid-op-huid-basislaag houdt de lichaamstemperatuur gematigd, ongeacht de omstandigheden buiten. Een onderkleed met een warme trui is de ideale combinatie voor winterse rijavonturen.

T-shirts, polohemden, truien

Tegenwoordig hebben wielrenners een overvloed aan opties als het gaat om het kiezen van shirts, T-shirts en polo’s. Je kunt korte mouwen, lange mouwen en mouwloze shirts dragen, afhankelijk van de weersomstandigheden en de routes die je rijdt. De overhemden die je kiest moeten nauwsluitend zijn met strakke manchetten om te voorkomen dat ze in je armen prikken. De poloshirts zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal dat ademend en vochtafvoerend is. Mavic, Assos en Acelera zijn de beste merken die fietsshirts en polo’s van hoge kwaliteit aanbieden.

Arm- en beenwarmers

zijn de belangrijkste fietsaccessoires die helpen de kernen warm te houden en te beschermen tegen de koude wind. Gelaatsmaskers zijn ook nuttig om te dragen tijdens het fietsen omdat ze je beschermen tegen vuil, stof, zand en andere elementen. Fietsers dragen handschoenen om een betere grip te krijgen. Er zijn verschillende varianten van handschoenen, zoals met volle vingers, met halve vingers en nog meer, die je kunt kiezen naar gelang van je behoeften en stijl. De hoed is een verplicht fietsaccessoire dat niet mag worden genegeerd. Er zijn verschillende stijlen en soorten hoeden zoals petten, mutsen, beanies en meer die je kunt kopen. Gaiters en nekbanden geven extra warmte aan de nek en het hoofd tijdens koude winterritten.

Sokken

Een belangrijk kledingstukken voor fietsers. Je kunt korte of lange sokken dragen, afhankelijk van het weer en de eisen.

Share the Post:

Related Posts